top of page

Luxusní keška na radniční věži v Retzu

Luxusní keška na radniční věži v Retzu


Dominantou Hlavního náměstí – Hauptpatz v Retzu je renesanční radniční věž. Z ochozu věže je pěkný výhled nejenom na město, ale především na vinice, které jej obklopují, včetně pohledu na jediný funkční větrný mlýn v Rakousku (červenec – srpen, každou sobotu v 13.00 je prohlídka v češtině). Historie radniční věže (Rathausturm) je velice zajímavá a podrobně popsaná v listingu kešky.


Ano, na věži je keška - „Rathausturm/ Radniční věž - GC1FK9W“ ! Keška byla původně založená 24. 08. 2008 rakouským kolegou, od něhož kešku v roce 2016 adoptoval TORMANN-JARA. Jeho precizně vypracované a umístěné kešky jsou na obou stranách hranice a většinou se zaměřují na viniční tratě, nebo pěkný lesní powertrail nedaleko Moravského Krumlova. Původní keška byla umístěná pod schody nahoře na věži, prostě byla na nepříliš reprezentativním místě, jaké by si krásná věž zasloužila. Proto owner zapracoval a vytvořil schránku novou, s parádním unikátním logbookem, jaký se tak hned nevidí. Do schránky je možné vkládat TB, je tam sada CWG na výměnu kus za kus atd.. Pro kešku musí kačer vystoupat do výšky 53 metrů po 128 úzkých, točitých schodech, aby se mohl kochat nejenom krásnými „leteckými“ pohledy na okolí, ale i krásnou keškou a byl odměněný bodíkem do své statistiky. Ke dnešnímu dni má keška „jenom“ 58 favoritních bodů, ale domnívám se, že tato nově upravená je bude získávat nadále a častěji. V sobotu 15. 07. 2018 byla staronová keška umístěná na místo s vědomím a se souhlasem TIC Retz, kontakt: tourismus@retz.at.


Zpravidla se neuvádí místo kešky, ale toto je opravdu výjimka, protože kešku na radniční věži u ochozu opravdu musí najít každý, včetně začátečníka.









bottom of page