top of page

Ownerovo povzdechnutí, nebo spíš naštvání ?!

Ownerovo povzdechnutí, nebo spíš naštvání ?!


Při hledání kešek každého kačera potěší nejen okolí, uložení, atd., ale provedení samotné kešky. Bohužel se občas stává, že keška je poničená, promočená nebo jinak poškozená díky uložení, počasí atd. A tak nezbývá ownerovi kešku opravit, nebo uložit na lepší místo. Ovšem stává se, že je poškozená nebo i zničená při jejím nalezení dětmi, neznalými dospělými nebo bohužel i samotnými kačery. Ti při snaze co nejrychleji ulovit bodík, už potom kešku nedají na místo, nebo ji dostatečně neuzavřou atd.. Mnohokrát jsme se s tím setkali.

Pokud se to stane častěji, chápu, že je owner pochopitelně docela naštvaný. Zejména, pokud kešce věnoval dostatečnou tvořivost, invenci, pečlivost a originalitu v jejím provedení a mnohdy i nezanedbatelnou finanční částku. Nic není zadarmo. Je přece jenom rozdíl udělat kešku z tuby od léků a položit ji pod kámen, nebo dát do pařezu a mezi vymyšlenou, vymakanou keškou. Z vlastní zkušenosti jsme se mnohokrát setkali bohužel s tím, že čím je krásnější provedení kešky, tím asi častěji dráždí různé vandaly ji patřičně poškodit či poničit. Jinak si to prostě vysvětlit nedovedeme.


V červenci 2018 jsem zde upozornil v článku „Luxusní keška na radniční věži v Retzu“ na TB hotel, který jsme s laskavým svolením TIC Retz zde adoptovali a v radniční věži podstatně vylepšenou opět umístili.


Mudlové ani děti ke kešce - bedně nemají naprosto žádný přístup. Bedna je totiž uzavřena kódovým zámkem. Je neuvěřitelné, že už potřetí byla poškozená. Aby omezil přístup dalším kačerům, naštvaný owner ji určil jen premiovým členům. Bohužel, opět je poškozená a vykradená. TB hotel se 30 CWG, kde je napsáno „výměna kus za kus“ je vybraný, našli jsme jen 2 CWG.


Teď zámek utržený s petlicí, do parádního logbooku čmárali děti svá jména (například Eliška asi není jméno místního děcka), čmáranice nebo i vulgární kresby na desítce listů. Nechápeme to, protože TB hotel je pouze pro prémiové členy, o kterých předpokládáme, že pokud do hry investují roční členský poplatek, mají ke hře vřelejší vztah přesně podle pravidel. Ale asi to tak přesně neplatí. Pokud s nimi jdou děti, nechápeme, že je rodiče nepoučí a nedovolí do knihy čmárat…jasně je trojjazyčně napsané, že se jedná o hru.

Pravděpodobně převáží touha mít bodík, CWG za každou cenu když si nezjistí a neznají kód, tak prostě zámek utrhnou.

A tak nezbývá, až owner trochu vychladne, zajet do Retzu na radnici, TB hotel opravit, doplnit (už poněkolikáté) a umožnit poctivým kačerům radost ze hry. Snad to bude poslední oprava ....


bottom of page